Skonsamt Mygg- & Fästingmedel!

Vi har nog alla stött på en och annan mygga som envist surrat runt och vägrat lämna oss ur siktet. En del av oss har även blivit biten av mygg och har även vaknat upp med många irriterande kliande myggbett på kroppen.

Visste du att en honmygga kan lägga mellan 100-300 ägg på en gång. Totalt kan hon producera mellan 1 000 till 3 000 ägg under sin korta, två veckor långa livstid. Myggor ser mörkare färger som potentiella mål för blodrika måltider. Klädd i ljusare färger lurar du dem att tro att du är en del landskapet. Vidare studier tyder på att bitande myggor är mest attraherad av människor som bär färgen blå.

Men det är inte bara myggen som lurar ute i naturen, även fästingarna kryper fram när vi minns anar dem. Fästingen trivs bäst på skuggiga och fuktiga platser – gärna lövskog med tät undervegetation. Fästingen lever 2–3 år och utvecklas från någon tiondels mm som larv till 3–4 mm som vuxen.

Många som drabbas av fästingöverförda infektioner har inte ens märkt att de blivit bitna av en fästing. Innan fästingen börjar suga blod låter den lite saliv rinna ner i bettsåret via sitt hullingförsedda sugrör. Saliven innehåller både bedövningsmedel, som gör bettet smärtfritt, och ett ämne som förhindrar att blodet koagulerar. När fästingen sugit klart, vilket kan ta upp till en vecka, släpper den taget och faller till marken för att där utvecklas till nästa stadium.

Den befruktade vuxna honan som sugit blod sin tredje gång lägger upp till 2000 ägg innan hon till slut dör. Äggen kläcks några veckor senare och en ny generation fästingar föds. Fästingar som biter sig fast i huden bör tas bort så snart som möjligt eftersom smittämnen som borrelia och anaplasmabakterier överförs efter 1–2 dygn. Bär fästingen på TBE-virus överförs smittan däremot redan efter kort tid.

Men för att kunna slappna av och njuta av naturen i fred utan myggor och fästingar har Silverlines tagit fram ett skonsamt Mygg- och fästingmedel. Silverlines Mygg- och fästingmedel är baserad på naturlig citroneukalyptusolja. Spray eller lotion appliceras enkelt på huden. Innehåller Aloe Vera som är mjukgörande och verkar läkande på huden. Kan användas på barn från 1 års ålder. Ger skydd i upp till 6 tim mot mygg, fästingar och andra stickande och bitande insekter.

MyggFritt spray från Silverline som är baserad på växtbaserad citroneukalyptusolja. Sprayen appliceras enkelt på huden. Innehåller Aloe Vera som är mjukgörande och verkar läkande på huden. Kan användas på barn från 1 års ålder. Ger skydd i minst 6 tim mot mygg, knot och bitande flugor. 100 ml.

 

 

MyggFritt lotion från Silverline som är baserad på växtbaserad citroneukalyptusolja. Medlet appliceras och smörjs enkelt in på huden. Innehåller Aloe Vera som är mjukgörande och verkar läkande på huden. Kan användas på barn från 1 års ålder. Ger skydd i minst 6 tim mot mygg, knot och bitande flugor. 100 ml.

 

FästingFritt spray från Silverline som är baserad på växtbaserad citroneukalyptusolja. Sprayen appliceras enkelt på huden. Innehåller Aloe Vera som är mjukgörande och verkar läkande på huden. Kan användas på barn från 1 års ålder. Ger skydd i minst 6 tim mot fästingbett. 100 ml.