Nya förpackningar – en del av vårt hållbarhetsarbete!

Som en del av vårt hållbarhetsarbete har vi sett över alla våra förpackningar för att se hur vi kan minska deras miljöpåverkan. Vi har bland annat valt att plocka bort alla våra blisterförpackningar i plast. Genom nya lösningar har vi dessutom minskat förpackningarnas storlek med 40-50%. Våra nya förpackningar medför mindre påverkan på miljön både materialmässigt och transportmässigt.  

 

Informativa förpackningar hjälper!

Silverlines förpackningar är genomarbetade och informativa, där vi lyfter fram fördelar och funktioner på ett tydligt sätt. Många utav våra produkter säljs runtom i Europa, därför är vårt huvudspråk engelska och produkttexterna översatta på flera språk.

Silverline är ett av våra främsta varumärke som ligger under Miljöcenter AB. Se gärna filmen om Miljöcenters Miljö- & Hållbarhetsarbete, en del av Silverlines Miljö- och hållbarhetsarbete.

 

Produktchef Björn Lindberg har tillsammans med övriga kollegor i teamet haft fokus på förpackningarna i ett år och siktar nu in sig på nästa fas i arbetet

I första fasen gick vi igenom samtliga Silverlineförpackningar och vissa artiklar vi rent logistiskt behövde en bättre lösning på, totalt ett 50-tal produkter. I det arbetet har vi tagit bort all onödig plast och minskat förpackningsstorlekarna där det varit möjligt. Vi har hittills i år minskat plasten med 2866 kg på marknaden, det tycker jag är värt en klapp på axeln. Dessutom med mindre förpackningar får vi plats med mer på varje pall och därmed blir transporterna färre. Självklart är förpackningarna återvinningsbara och vår nytryckta katalog 2021 är femstjärnigt vad gäller miljömärkning och gjort i 100% återvunnet papper.